Det förekommer cookies på paulina.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på paulina.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Island life

12:00 | augusti 13, 2016

i onsdags när vi vaknade dominerade molnen på himmeln och det betyder bara en sak. utflykt! då och då beger vi oss nämligen över till Korčula som är vår grannö här, för att äta glass och shoppa onödigheter. så det gjorde vi alltså i onsdags.

hela den här ön är som en liten idyll. Om man någon gång seglar i kroatiens skärgård så får man absolut inte missa den här pärlan.

Själva stadskärnan på ön tar man sig igenom ganska snabbt. Det är en del bestående av gamla stan där man strosar i trånga gränder och sticker in huvudet i små lokala shoppar som säljer allt från likörer och olivoljor till swarovskikristaller.

för bästa matupplevelsen slår man sig ner på någon av alla restaurangerna längst strandpromenaden och beställer in en ordentlig fisk-eller skaldjursrätt. Allting här är närproducerat och fisk och skaldjur fångas dagligen vilket gör att maten alltid känns väldigt färsk.

gillar verkligen den här ön skarpt. har varit på besök här sedan jag var liten och för varje år som går blir jag nästan mer och mer förtjust. 


0 kommentarerLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här