Det förekommer cookies på paulina.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på paulina.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Asian Fusion Saturday

18:00 | september 6, 2018

I lördags tog jag mina kära vänner Hanna och Maja i armkrok och gick bort till den asiatiska restaurangen Weidao för en himla trevlig middag. Asian Fusion är verkligen en favorit hos mig, i topp med det italienska köket då förstås. Tro mig när jag säger att jag ätit mycket asiatisk mat i mina dar och är en ganska svårflörtad kund. Jag blev så imponerad av hur de lyckats kombinera och leka med smakerna i sina rätter. På menyn finns allt ifrån japansk sushi, koreansk bibimbap och kinesiska dumplings så Weidao har verkligen lyckats med att blanda in matkulturen från de olika asiatiska länderna. Deras filosofi är att dela med sig av upplevelserna från deras resor genom Asien och låta gästerna ta del av de absolut bästa smakerna.

 

Jag är så glad att jag fick ta med dessa två stjärnor på middag. Vi lärde känna varandra när vi var barn och gick i skolan tillsammans hemma i Halmstad, och snart bor båda här i Stockholm med mig! YEY!

Det bästa jag vet är att beställa in ett gäng rätter och plocka fritt över bordet, kanske för att jag lider av extrem beslutsångest och blir alltid sugen på alla andras mat förutom just den jag beställt, känner ni igen er? Eller för att jag lätt kan tröttna på att äta en och samma rätt. Har man möjlighet är det också i de allra flesta fall en vinst att lägga över ansvaret på kocken och låta köket plocka ut sina favoriträtter, något vi inte var sena med att göra! 

Vi började med ett fat sushi och massa dumplings, som vi ganska snabbt fick ropa in fler utav. Sedan trillade ytterligare några rätter in – Bibimbap med biff, Morfars scampi (som blev min favorit) och rostad fläsksida med chili. Jag är som sagt så jäkla förvånad och överraskad över hur bra de fått till smakerna. 

Vi avslutade middagen med dubbla espresso och Mochi Aisu. 
Tack Weidao för en smakrik och fantastisk middag!


2 kommentarer



2 kommentarer om “Asian Fusion Saturday”

    Vart kommer din fina rosa kavaj ifrån? ????

    Svara

    Den kommer från Levete Room, men jag vet att både Mango och Other Stories har liknande som är väldigt fina 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här