Det förekommer cookies på paulina.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på paulina.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Halmstad, julhelg och en mystisk magsjuka

13:10 | december 27, 2018

Som rubriken skvallrar om så åkte jag ju hem till Halmstad i fredags och hann med bio, kalkonmiddag och minijulafton med alla tjejer innan jag åkte på magsjuka. Det är så typsikt, för senast förra veckan hör jag mig själv säga något i stil med ”jag åker alltid på en förkylning samma tid varje år, men annars blir jag aldrig sjuk”. Lite som att Gud sen skrattade mig rakt i ansiktet efter det. När jag vaknade upp på julaftonsmorgonen gjorde jag alltså inte det med julstrumpa, varm choklad och levande ljus, istället vaknade jag i panik och med raketfart till toaletten. Men precis innan klockan slog 13 och jag trodde jag skulle behöva ställa in allt julfirande lugnade det ner sig. Jag hann med ett par timmars julfirande innan det var dags för rond två. Halva natten spenderade jag på toaletten och likaså morgonen efter, sen var 24 timmar av mystisk magsjuka avslutad. 

I fredags hämtade mamma mig på tågstationen vid 15 och sen åkte vi förbi för att titta på lägenheten de köpt, som ska renoveras nu. Jag blev mest avundsjuk på utsikten och vinkylen. Och på kvällen gick ju jag och mormor på bio och såg ”Lyckligare kan ingen vara”. Jag gillade den! Mysig och helt klart sevärd. Jag är nog ganska lättflörtad när det kommer till svenska romantiska komedier, tycker ändå de är väldigt mysigt. 

Jag behöver inte säga att jag är dålig på att fota vad jag gör, för det vet ni ju redan vid det här laget. På lördagen hade mormor bjudit in till kalkonmiddag så jag var där hela dagen och hjälpte till. På kvällen åkte jag in till stan och hem till Mathilda för middag och reunion med alla tjejer. Ni som också vuxit upp i småstäder som man sedan flyttat från vet hur värdefull julen är när det kommer till det här. I mitt tjejgäng är vi väldigt utspridda, eller ena halvan bor nu i Stockholm och andra är ganska utspridd så julen är ju en tid när nästan alla är hemma och då är det alltid obligatoriskt med middag! 

Vi proppade i oss chark, spelade julklappsspelet och pratade ikapp året som gått.

Söndagen jobbade jag några timmar på förmiddagen och sen åkte jag och Mamma in till stan för att fixa det sista julklapparna. Sen på kvällen körde vi så klart ”uppesittarkväll” och spelade Bingolotto. Det var här någonstans jag förgiftades, haha. Jag och mamma åt exakt samma sak under hela söndagen men ändå blev bara jag dålig. 

Jag hade min favorititalienare med mig på söndagskvällen. Hon bor ju sedan några år tillbaka i Italien och kommer hem en vecka runt jul och en vecka på sommaren ungefär så det gäller att hugga direkt när hon är hemma om man vill ha lite kvalitetstid. 


Tog inga bilder alls på julafton men jag hann som sagt fira ett par timmar i alla fall. Och juldagen spenderade jag delvis hos mormor och hos min Italienska familj. Vi spelade spel och åt Italienskt julgodis och kaka. 

Och det var den julhelgen! Hoppas att ni hade en härlig jul och att ni och alla runt omkring er mådde bra <3 För det är ju det absolut viktigaste. Nu är jag hemma och mellanlandar i Stockholm, packar om väskan och gör mig redo för nyårshelgen i Åre! 


0 kommentarerLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här