Det förekommer cookies på paulina.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på paulina.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Designveckan i Milano och ett dygn på Franska Rivieran

12:21 | april 28, 2019

Äntligen dags att ta oss igenom vår Milano-visit som vi gjorde för ett par veckor sedan. Jag flög ju dit direkt från Paris och landade på morgonen i Milano. Vi åkte dit tillsammans med Lexus för att gå på designmässan och även besöka Lexus designhuvudkontor på Rivieran.

Pressresor tenderar att ha ett ”minutschema”, så mycket som möjligt ska hinnas med under väldigt kort tid. När vi kom till hotellet och checkat in hade vi ungefär en kvart på oss att göra oss redo innan presskonferens. Det såg alltså ut som ett bombnedslag på mitt rum efter bara några minuter, och då kan jag inte ens föreställa mig hur det såg ut i Uchis, hehehe.

Varje år anordnar Lexus en stor internationell designtävling där unga kreatörer och designers får tävla med ett bidrag på temat ”design for a better tomorrow”, alltså ganska fritt att tolka. Från 1600 bidrag hade de tagit ut sex finalister som presenterades under designveckan.

Vi hann springa runt på mässan ett par timmar och spana in nyheter och trender som kommer. Det visas verkligen upp allt möjligt under mässan och alla slåss om uppmärksamheten.

Efter en heldag var det snabbt tillbaka till hotellet för dusch och ombyte. Vi skulle nämligen på cocktailparty haha, och vi tolkade klädkoden som vi gör i modevärlden, med klänning, klackar, paljetter och glitter, typ…. Techvärlden körde jeans och sneakers så vi kände oss anings uppklädda.

Efter mingel och presentationer gick vi en gata bort för middag med Lexus på Mudec Museum. Vi var ungefär ett 50-tal journalister influgna för att gå på mässan och under kvällen hade vi Turkiet och Ungern som bordsgrannar.

Lexus designchef Yoshihiro Sawa

Dagen efter hade vi en tidig check out och sedan ett par timmar att strosa runt på mässan. Vi besökte Ikeas installation och spanade in deras samarbete med Sonos. De släpper ju en högtalare och en lampa med inbygd högtalare i höst och jag ska definitivt köpa på mig en!

Efter lunch åkte vi bort till flygplatsen tillsammans med hela gänget. Vi sitter på planet på bilden här, och alla som har flugit med mig vet att jag kan bli lite lätt hysterisk när jag ska flyga men ännu värre blev det när de ropar upp och berättar om det tekniska felet(!!!) som gör att vi blir försenade 30 minuter..

Vi landade på Rivieran efter flygtid på bara 40 minuter och hoppade direkt på bussen för att ta oss vidare till Cannes.

Där checkade vi in på Hotell Martinez och gjorde oss snabbt i ordning för middag. Jag hade på mig rosa jeans från Other Stories, klackar från Zara och blazer från Viktoria Chan!

Jag har gjort en lite mer detaljerad resedagbok på Her Hour som ni kan läsa här! <3

Vi åt middag en bit bort på en beach club som heter L’Ecrin, med havet som bordsgranne(!!)

Avslutade med en bellini i hotellbaren innan vi somnade gott.

Hela onsdagen spenderade vi på Lexus designhuvudkontor i Europa. Vi fick lämna ifrån oss telefonerna direkt i entrén så har tyvärr inga bilder alls därifrån. Men vi fick höra en presentation av Lexus designchef prata om sitt arbete, vad de gör på designkontoret och så fick vi delta i workshops. Visste ni exempelvis att innan man tar fram en ny modell av en bil så tar man först fram en prototyp i lera? De slipar fram detaljerna i lera för att få en bild och känsla av hur den ser ut. Jag hade ingen aning om det!

Deras kontor ligger i en liten by uppe i bergen mellan Nice och Cannes.

Det var de tre dagarna! Tack Lexus för den här upplevelsen!


2 kommentarer2 kommentarer om “Designveckan i Milano och ett dygn på Franska Rivieran”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här